Karob – Strąki chleba świętojańskiego
Karob – Strąki chleba świętojańskiego
Karob – Twoje źródło energii
Smaczne i bogate w cenne składniki strąki chleba świętojańskiego są doskonałą przekąską dla osób aktywnych fizycznie.
Karob w tej postaci zawiera naturalnie występujące cukry, które szybko uzupełnią energię na przykład po intensywnym treningu.
Ponadto jest to naturalne źródło łatwo przyswajalnego magnezu, żelaza i fosforu, czyli minerałów, których najczęściej brakuje w naszej diecie. Jak każda roślina strączkowa karob jest bogaty w błonnik regulujący pracę układu pokarmowego.
Strąki chleba świętojańskiego – właściwości:
- stanowią bogate źródło błonnika,
- uzupełniają niedobory magnezu, fosforu i żelaza,
- nie zawierają konserwantów ani żadnych sztucznych dodatków,
- nie zawierają glutenu,
- szybko dodają energii i zmniejszają uczucie głodu,
- mogą sięgać po nie alergicy, weganie, wegetarianie.
Strączki można żuć jako smaczną przekąskę.
Ulotka do pobrania: przód