Karob Melasa z Chleba Świętojańskiego

IMG_0009-EditKarob – Melasa z chleba świętojańskiego – Słodycz płynąca z natury

Słodycz dla zdrowia

Czy wiecie Państwo, że melasa z chleba świętojańskiego (karobu) może z powodzeniem zastąpić cukier i sztuczne słodziki? Można spożywać ją samodzielnie bądź dodawać do napojów ciepłych i zimnych, jogurtów, domowych wypieków i deserów. Ten ciemnobrązowy syrop ma słodki karmelowy posmak. Powstaje ze strąków chleba świętojańskiego (szarańczyn strąkowy), które są bogate w naturalnie występujące cukry. To dzięki tym naturalnym cukrom nasza melasa jest naprawdę słodka i ma wprost genialny smak. Już od starożytności stanowi przysmak mieszkańców krajów śródziemnomorskich. Teraz Bakra udostępnia ten smak naszym rodakom.

 

Melasa z karobu – właściwości:

  • produkt w 100% naturalny, bez sztucznych barwników i konserwantów,
  • źródło magnezu, fosforu, żelaza,
  • jest bogaty w białko i węglowodany,
  • poprawia trawienie,
  • koi dolegliwości ze strony układu pokarmowego (refluks, biegunki),
  • obniża poziom cholesterolu,
  • wspomaga odporność,
  • wspomaga leczenie kaszlu i przeziębienia (działa wykrztuśnie).

Karob melasa z chleba świętojańskiego nie zawiera kofeiny, więc bez przeszkód może być spożywany przez osoby z nadciśnieniem.

karob_netZastosowanie:

  • do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie,
  • jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka,
  • jako polewa do lodów i deserów
  • do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek

Wartość energetyczna i odżywcza 100g produktu:

  • wartość energetyczna: 1155 kJ/275kcal,
  • białko: 1,16-1,18g,
  • węglowodany: 62 g,
  • tłuszcz: 0,2-0,6g

Opakowanie:

  • szklany słoik z metalową nakrętką,
  • zawartość netto – 800 g i 450 g

 

karob karob2

 

 

 

 

Ulotka do pobrania: przód, tył